• Vállalati catering •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen,
létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

• Vállalati catering •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen,
létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

• Vállalati catering •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen,
létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

• Állófogadás •

 

Állófogadás, coktail party, üzleten kívüli rendezvény

Az állófogadás célja a rendezvény résztvevői számára ünnepélyes, az általánostól eltérő vendéglátás biztosítása. Különlegességeket, változatosságot nyújt az értékesítés formájában, a terem díszítésében, az étel- és italválasztékban és a kapcsolódó szolgáltatásokban egyaránt.
Az állófogadás során a vendégek ellátását büfészervizzel oldjuk meg, az étel- és italválasztékot büféasztalon helyezzük el.
A vendégek az ételeket, italokat állva, coktail-asztaloknál fogyasztják el. A rendezvény ünnepélyes megnyitó résszel, köszöntéssel veszi kezdetét.
Az állófogadás napközben inkább hagyományos, este ünnepélyes alkalomnak számít, a résztvevőknek ennek megfelelő öltözetben kell megjelenniük. A vendégeknek a fogadásra illik hozzávetőlegesen pontosan érkezniük, a távozásra vonatkozóan viszont nincs jelentősebb megkötés.
Az állófogadás időtartama általában másfél-két óra, a vendégek létszámától és a lebonyolítási formától függően.
Állófogadást szervezünk nagyobb létszámú rendezvény lebonyolításakor, mert a büfé asztalokkal jelentős mértékben gyorsítható és egyszerűsíthető a vendégek ellátása.
Állófogadást választunk a nagy létszám mellett akkor is, ha nem áll rendelkezésre elegendő hely, vagy nincs elég idő a díszétkezés lebonyolítására.
Az állófogadással a vendégek szabadabb mozgását tudjuk biztosítani, illetve el lehet kerülni az ültetési rend okozta nehézségeket, az esetleges sértődöttséget.
Számos erénye mellett legfontosabb előnye, hogy kimondottan látványos módon valósítható meg a rendezvény, ugyanakkor nagy vendéglétszámot, viszonylag rövid idő alatt lehet ellátni.Napjainkban gyakori igény, hogy a különböző rendezvényeket ne a vendéglátó üzletben, hanem a megrendelő kívánsága szerinti, üzleten kívüli helyszínen bonyolítsuk le.

Állófogadások előkészülete és menete az alábbiak szerint zajlik le:

  • A Megrendelő felveszi az FPS – el a kapcsolatot, és személyes megbeszélés alapján árajánlatot készítünk.
  • A Megrendelővel közösen „Forgatókönyvet” készítünk a rendezvényre.
  • Az ételeket büfészervizben kínáljuk, melyek lehetnek hideg- és meleg ételek, desszertek, gyümölcsök.
  • Az italokat szintén büfészervizben, vagy italpulton keresztül bárpultos segítségével szolgáljuk ki. Az italválasztékban sörök, borok, röviditalok, üdítők, kávék és igény szerint coctailok is szerepelhetnek.
  • Az állófogadásra az étkezéshez és italok felszolgálásához szükséges felszerelésen és személyzeten kívül, körasztalokat, coctail asztalokat, dekorációt, (dekorációs részlegünk segítségével) is tudunk biztosítani.
  • Műsorszolgáltatás leszervezését is ránk bízhatja: zenekar, táncbemutató, humorista, tűzijáték (belső vagy külső), show műsor (erotikus is), biztonsági szolgálat, stb.

• Konferencia Catering •

 

Konferencia szünet, kávészünet

Hivatalos rendezvényeken, konferenciákon, tanácskozások szüneteiben a résztvevők ellátására szervezett rendezvény.
A hosszabb rendezvényeket célszerű többször megszakítani kisebb-nagyobb szünetek beiktatásával, hiszen a hallgatóságnek is szüksége van némi phenésre. Ilyenkor szervezünk kávészüneteket. A vendégek ilyenkor  zömében kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, esetleg sós és édes harapnivalókat kapnak.
A délelőtt és délután tartott 20-30 perces időtartamú szünetekkel biztosítjuk a résztvevők szellemi és fizikai felfrissülését azáltal, hogy a megfelelő ellátás mellett lehetőséget adunk nyugodt beszélgetésekre és új ismeretségek kötésére.
Az állófogadás időtartama általában másfél-két óra, a vendégek létszámától és a lebonyolítási formától függően.
A kávészünet jellege teljesen kötetlen, rövid idő alatt másként nem is lehetne nagy tömegek kiszolgálását megoldani. Szervezésben a praktikumnak és a célszerűségnek kell érvényesülnie. Fő előnyét a rövid időtartam és gyors lebonyolítás, a befejező műveletek egyszerű végrehajtása adja. Viszonylag alacsony az egy vendégre jutó kiszolgáló személyzet aránya.
Tárgyi feltételek:
A kávészünet helyszíneként a rendezvénytermekhez kapcsolódó különterem vagy előcsarnok, esetleg egy folyosószakasz szolgálhat. Nem tarthatjuk azonban az épület másik részében, mint a programot, mert rövid a rendelkezésre álló idő, és esetleg a vendégek a szünet végéig nem érnek vissza. Nagyon sok felszerelési tárggyal kell készülni, mert nehéz pontosan előre felmérni az igényeket.Az italok elhelyezéséhez megfelelő módon megterített és felkészített büféasztalra van szükség. A meleg italokat termoszban kínáljuk a vendégeknek. A tea színvonalas felszolgálásához teadobozt használunk.

A rendelés felvétele:
A megrendelés feltételénél lényeges a kezdési időpont pontos rögzítése.

Előkészítés:
A szünet helyszínén büféasztalt készítünk, amit virágkosárral is díszíthetünk. A büféasztalon helyezzük el a kínált italokat és ételeket, ezért az aktuális vendégszámra tekintettel megfelelő felületű asztalokat kell használnunk. A kávészüneten részt vevő nagyobb létszám esetén, több helyen is fel kell állítani azonos választékot kínáló, nagyobb büféasztalt, s ezek mellett fontos lerámoló asztalokat és könyöklőket is elhelyezni a terem különböző pontjain.
A megbeszélés alatt nem illik dohányozni, de a szünetben számítanunk kell arra, hogy néhányan igénylik ezt, ezért a dohányzásra kijelölt területekről is ki kell helyeznünk a tájékoztató táblákat.

Lebonyolítás:
A vendégek részére a kínálás történhet a büféasztalról, de a pincérek tálcákon is kínálhatják az italokat.

A kávészünet választéka:

  • Egyszerű kávészünet
    A választék nagyon egyszerű, legtöbbször egy adag kávéra, egy üveg ásványvízre, némi sós harapnivalóra korlátozódik.
  • Bővített kávészünet
    A választék már szélesebb, a kávé mellett van koffeinmentes kávé, fekete tea, esetleg gyümölcstea, ásványvízen kívül gyümölcslevek fogyasztása is lehetséges. Az ételválasztékban már szendvics zakuszki ( azaz egy harapásnyi falatkák), apró sütemény is található.
  • Speciális kávészünet
    Az ételválaszték speciális, ami szakosodhat egy adott nyersanyagra, ételre, például: gyümölcsszünet, rétesszünet, sütiszünet, tortaszünet, fittness-szünet. Az italválaszték megegyezik a bővített kávészünet választékával, bár nagyobb hagsúlyt kaphatnak az egészsé

• Meeting catering •

 

Meeteng catering, kávészünet, ebédszünet,...

Meetengek, tanácskozások szüneteiben a résztvevők ellátására szervezett rövid catering.
Az értekezleteken a figyelem csökkenése miatt célszerű megszakítani szünet beiktatásával. Ilyenkor szervezünk kávészünetet, ebédszünetet. A vendégek a kávészünet keretében zömében kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, esetleg sós és édes harapnivalókat kapnak.
A délelőtt és délután tartott 20-30 perces időtartamú szünetekkel biztosítjuk a résztvevők szellemi és fizikai felfrissülését azáltal, hogy a megfelelő ellátás mellett lehetőséget adunk nyugodt beszélgetésekre és új ismeretségek kötésére.
Az állófogadás időtartama általában másfél-két óra, a vendégek létszámától és a lebonyolítási formától függően.
A kávészünet jellege teljesen kötetlen, rövid idő alatt másként nem is lehetne nagy tömegek kiszolgálását megoldani. Szervezésben a praktikumnak és a célszerűségnek kell érvényesülnie. Fő előnyét a rövid időtartam és gyors lebonyolítás, a befejező műveletek egyszerű végrehajtása adja. Viszonylag alacsony az egy vendégre jutó kiszolgáló személyzet aránya.

• Karácsonyi Party •

 

Karácsonyi Party

A Csapatépítés fontos program a cégek életében, ebben is tudunk segíteni.

Céges rendezvény az évzárás alkalmára. Az évet lezáró karácsonyi party, ahol lehetősége nyílik megköszönni a munkatársaknak az éves munkájukat, egy jól sikerült estével emelni tudjuk a motivációjukat. Helyszín kiválasztása Egy jó helyszín emelheti, egy rosszul megválasztott elrontja a rendezvényt. A helyszín kiválasztásánál előny, hogy egyszerüen megközelíthető legyen, nagy és ingyenes parkolóval rendelkezzen, lehetőleg több helyiségből álljon, hogy jól érezzék magukat, akik táncolni szeretnek, és azok is, akik inkább beszélgetésre vágynak.
Időpont megválasztása Fontos, hogy az adott időpont előtt legalább 4 héttel ( inkább 8 héttel elöbb) a foglalás megtörténjen, hogy a karácsonyi céges buli időpontja fix legyen és fontos, hogy mindenkinek legyen ideje az adott estét szabaddá tenni.

Öltözet

A meghívón érdemes feltüntetni, hogy milyen az elvárt öltözet. Az általános szabály szerint inkább legyen valaki kissé túl-, mint alulöltözött.

Program

A választék igen nagy, a humoristától a táncosokig, DJ-től élő zenekarig minden megtalálható a palettán. A program összeállításakor érdemes figyelembe venni, hogy milyen korú a társaság, milyen stílust kedvelnek. Egy jól megválasztott program azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég vezetése ismeri a munkatársak ízlését és fontos számára, hogy mindenki jól érezze magát.

A céges parti a vezetőnek is remek alkalom arra, hogy munkatársait munkamentes környezetben jobban megismerje. A rendelés felvétele A Megrendelő felveszi az FPS – el a kapcsolatot, és személyes megbeszélés alapján árajánlatot készítünk. A Megrendelővel közösen „Forgatókönyvet” készítünk a rendezvényre. Az ételeket és italokat a megbeszéltek szerint kínáljuk, melyek lehetnek hideg ételek, meleg ételek, desszertek, gyümölcsök. Az italokat lehet büfészervizben, vagy italpulton keresztül, bárpultos segítségével szolgáljuk ki. Az italválasztékban sörök, borok, röviditalok, üdítők, kávék és igény szerint coktailok is szerepelhetnek. A partyra biztosítani tudjuk az étkezéshez és italok felszolgálásához szükséges felszerelésen és személyzeten kívül, körasztalokat, coktail asztalokat, dekorációt, (dekorációs részlegünk segítségével)
Műsorszolgáltatás leszervezését is biztosítani tudjuk: zenekar, táncbemutató, humorista, tűzijáték (belső vagy külső), show műsor (erotikus is), biztonsági szolgálat, stb.

• Autószalon Catering autóbemutatókra szabva •

 

Az ősz a céges események, és különösen az autóbemutatók időszaka. Az ilyen jellegű rendezvények speciális cateringet igényelnek, ebben a szezonban pedig előtérbe kerülhetnek a fajsúlyosabb, szezonális ’őszi’ ételek, valamint a finom, minőségi borok. Írásunkban ezt a témát járjuk körbe Friedrich Antal segítségével, aki ötleteket ad a menü megválasztásához is!

Egy catering szakember számára mindig izgalmas feladatot jelent, ha egy-egy különleges rendezvényre kell menüsort készítenie. Így van ez a különböző autós cégek eseményeivel, egy szalonbemutatóval vagy egy új autó bemutatása esetében is. Nézzük, mi mindent érdemes szem előtt tartanunk, hogy az ételkínálat is nagyban hozzájárulhasson az rendezvény színvonalához!
A legfontosabb szempont az előkészületekkor, hogy az ételsor összeállítása, illetve javaslattétel előtt mindenképp szükség van egy előzetes helyszínbejárásra, valamint egyeztetni kell a megrendelő igényeivel kapcsolatban. Az ő elképzeléseikhez fogjuk ezt követően igazítani a cateringet, és fontos figyelembe vennünk azt is, hogy a középpontban az autó bemutatása áll, ezért az étkeztetés, bár nagyon fontos, de ilyenkor a fő programelem kerül fókuszba.
Ezek a rendezvények egy bővített vacsoraidőszakot fednek le, rendszerint 4-6 órán át tartanak. Jellemzően 5-6 óra felé kezdődnek, és este 10 óra táján érnek véget. Mivel egy kötött programon belül zajlik az esemény, a cateringes szakember pontos menetrendet kell, hogy kapjon; az étkeztetés egyes lépéseit ugyanis a kialakított programhoz kell igazítania. Az étkezésre a beszédeket, illetve az új gépjármű bemutatását követően kerül sor, előtte csak italkínálattal szolgálunk.

Ami a menüsort illeti, többféle étkeztetési stílushoz is nyúlhatunk az esemény jellegétől függően: kínálhatunk egy 3-4 fogásból álló büfévacsorát, de egy tányérszervizes prezentáció is tökéletesen működik ezeken a rendezvényeken. Tányérszerviz esetén borkínálattal is kiegészülhet a menü, ezt főként nívósabb eseményeken, magasabb kategóriájú autók bemutatóján javasoljuk. Az ételkínálatot szezonális alapon javasoljuk: az őszi időszakban őszies ízeket preferálunk, és mindenképp egy 3-4 fogásos ételsorban gondolkodjunk. A büfévacsora szintén több fogást tartalmaz, ilyenkor többféle levest, főételt és desszertet kínálunk, a menüt pedig hidegkonyhai ételekkel is kiegészítjük.

Milyen szezonális ételeket javasolhatunk? Az őszi rendezvényeken már terítékre kerülhetnek a nehezebb ételek, a fehér húsokat például felválthatják a vörös húsok. Emellett jó választás lehet a kacsasült, illetve a sütőtökös fogások is megjelenhetnek ilyenkor már a menüben. Itt megjegyezném, hogy a sütőtököt ma már meglehetősen sokoldalúan használják, a főételek mellett bevehetjük akár az előételek közé is.

• Állófogadás •

Állófogadás, coktail party, üzleten kívüli rendezvény

Az állófogadás célja a rendezvény résztvevői számára ünnepélyes, az általánostól eltérő vendéglátás biztosítása. Különlegességeket, változatosságot nyújt az értékesítés formájában, a terem díszítésében, az étel- és italválasztékban és a kapcsolódó szolgáltatásokban egyaránt. Az állófogadás során a vendégek ellátását büfészervizzel oldjuk meg, az étel- és italválasztékot büféasztalon helyezzük el. A vendégek az ételeket, italokat állva, coktail-asztaloknál fogyasztják el.
A rendezvény ünnepélyes megnyitó résszel, köszöntéssel veszi kezdetét.
Az állófogadás napközben inkább hagyományos, este ünnepélyes alkalomnak számít, a résztvevőknek ennek megfelelő öltözetben kell megjelenniük. A vendégeknek a fogadásra illik hozzávetőlegesen pontosan érkezniük, a távozásra vonatkozóan viszont nincs jelentősebb megkötés. Az állófogadás időtartama általában másfél-két óra, a vendégek létszámától és a lebonyolítási formától függően. Állófogadást szervezünk nagyobb létszámú rendezvény lebonyolításakor, mert a büfé asztalokkal jelentős mértékben gyorsítható és egyszerűsíthető a vendégek ellátása.Állófogadást választunk a nagy létszám mellett akkor is, ha nem áll rendelkezésre elegendő hely, vagy nincs elég idő a díszétkezés lebonyolítására. Az állófogadással a vendégek szabadabb mozgását tudjuk biztosítani, illetve el lehet kerülni az ültetési rend okozta nehézségeket, az esetleges sértődöttséget.
Számos erénye mellett legfontosabb előnye, hogy kimondottan látványos módon valósítható meg a rendezvény, ugyanakkor nagy vendéglétszámot, viszonylag rövid idő alatt lehet ellátni.Napjainkban gyakori igény, hogy a különböző rendezvényeket ne a vendéglátó üzletben, hanem a megrendelő kívánsága szerinti, üzleten kívüli helyszínen bonyolítsuk le.
Állófogadások előkészülete és menete az alábbiak szerint zajlik le:

Állófogadások előkészülete és menete az alábbiak szerint zajlik le:

  • A Megrendelő felveszi az FPS – el a kapcsolatot, és személyes megbeszélés alapján árajánlatot készítünk.
  • A Megrendelővel közösen „Forgatókönyvet” készítünk a rendezvényre.
  • Az ételeket büfészervizben kínáljuk, melyek lehetnek hideg- és meleg ételek, desszertek, gyümölcsök.
  • Az italokat szintén büfészervizben, vagy italpulton keresztül bárpultos segítségével szolgáljuk ki. Az italválasztékban sörök, borok, röviditalok, üdítők, kávék és igény szerint coctailok is szerepelhetnek.
  • Az állófogadásra az étkezéshez és italok felszolgálásához szükséges felszerelésen és személyzeten kívül, körasztalokat, coctail asztalokat, dekorációt, (dekorációs részlegünk segítségével) is tudunk biztosítani.
  • Műsorszolgáltatás leszervezését is ránk bízhatja: zenekar, táncbemutató, humorista, tűzijáték (belső vagy külső), show műsor (erotikus is), biztonsági szolgálat, stb.

• Konferencia Catering •

Konferencia kávészünet

Hivatalos rendezvényeken, konferenciákon, tanácskozások szüneteiben a résztvevők ellátására szervezett rendezvény.

friedmann_coffee_cup

 A hosszabb rendezvényeket célszerű többször megszakítani kisebb-nagyobb szünetek beiktatásával, hiszen a hallgatóságnak is szüksége van némi pihenésre. Ilyenkor iktatunk közbe kávészüneteket. A vendégek ilyenkor  zömében kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, esetleg sós és édes harapnivalókat kapnak. A délelőtt és délután tartott 20-30 perces időtartamú szünetekkel biztosítjuk a résztvevők szellemi és fizikai felfrissülését azáltal, hogy a megfelelő ellátás mellett lehetőséget adunk nyugodt beszélgetésekre és új ismeretségek kötésére. A kávészünet jellege teljesen kötetlen, rövid idő alatt másként nem is lehetne nagy tömegek kiszolgálását megoldani. Szervezésben a praktikumnak és a célszerűségnek kell érvényesülnie. Fő előnyét a rövid időtartam és gyors lebonyolítás, a befejező műveletek egyszerű végrehajtása adja. Viszonylag alacsony az egy vendégre jutó kiszolgáló személyzet aránya.

Tárgyi feltételek:
A kávészünet helyszíneként a rendezvénytermekhez kapcsolódó különterem vagy előcsarnok, esetleg egy folyosószakasz szolgálhat. Nem tarthatjuk azonban az épület másik részében, mint a programot, mert rövid a rendelkezésre álló idő, és esetleg a vendégek a szünet végéig nem érnek vissza. Nagyon sok felszerelési tárggyal kell készülni, mert nehéz pontosan előre felmérni az igényeket. Az italok elhelyezéséhez megfelelő módon megterített és felkészített büféasztalra van szükség. A meleg italokat kávégéppel vagy termoszban kínáljuk a vendégeknek. A tea színvonalas felszolgálásához teadobozt használunk.

A rendelés felvétele:
A megrendelés feltételénél lényeges a kezdési időpont pontos rögzítése.

Előkészítés:
A szünet helyszínén büféasztalt készítünk, amit virágkosárral is díszíthetünk. A büféasztalon helyezzük el a kínált italokat és ételeket, ezért az aktuális vendégszámra tekintettel megfelelő felületű asztalokat kell használnunk. A kávészüneten részt vevő nagyobb létszám esetén, több helyen is fel kell állítani azonos választékot kínáló, nagyobb büféasztalt, s ezek mellett fontos lerámoló asztalokat és könyöklőket is elhelyezni a terem különböző pontjain.
A megbeszélés alatt nem illik dohányozni, de a szünetben számítanunk kell arra, hogy néhányan igénylik ezt, ezért a dohányzásra kijelölt területekről is ki kell helyeznünk a tájékoztató táblákat.

Lebonyolítás:
A vendégek részére a kínálás történhet a büféasztalról, de a pincérek tálcákon is kínálhatják az italokat.

A kávészünet választéka:

  • Egyszerű kávészünet
    A választék nagyon egyszerű, legtöbbször egy adag kávéra, egy üveg ásványvízre, némi sós harapnivalóra korlátozódik.
  • Bővített kávészünet
    A választék már szélesebb, a kávé mellett van koffeinmentes kávé, fekete tea, esetleg gyümölcstea, ásványvízen kívül gyümölcslevek fogyasztása is lehetséges. Az ételválasztékban már szendvics zakuszki ( azaz egy harapásnyi falatkák), apró sütemény is található.
  • Speciális kávészünet
    Az ételválaszték speciális, ami szakosodhat egy adott nyersanyagra, ételre, például: gyümölcsszünet, rétesszünet, sütiszünet, tortaszünet, fittness-szünet. Az italválaszték megegyezik a bővített kávészünet választékával, bár nagyobb hagsúlyt kaphatnak az egészségesebb italok.

• Meeting Catering •

 Konferencia üzleti reggeli

Hivatalos rendezvényeken, konferenciákon, tanácskozások kezdetére a résztvevők ellátására szervezett rendezvény.

friedmann_coffee_cup

A hosszabb rendezvényeket célszerű üzleti reggeli beiktatásával kezdeni. A vendégek ilyenkor  büfé kínálatban kapnak reggeli ételeket, hideg és meleg ételek is színesítik a választékot valamint kávét, teát, üdítőt, ásványvizet kapnak. A reggeli időtartama 15-60 perc, nem érdemes hosszabb időt szánni rá, hiszen ez még csak a nap kezdete. A megfelelő reggeli mellett lehetőséget adunk nyugodt beszélgetésekre és új ismeretségek kötésére. Az üzleti reggeli jellege teljesen kötetlen, rövid idő alatt másként nem is lehetne nagy tömegek kiszolgálását megoldani. Szervezésben a praktikumnak és a célszerűségnek kell érvényesülnie. Fő előnyét a rövid időtartam és gyors lebonyolítás, a befejező műveletek egyszerű végrehajtása adja. Viszonylag alacsony az egy vendégre jutó kiszolgáló személyzet aránya.

Tárgyi feltételek:
Az üzleti reggeli helyszíneként a rendezvénytermekhez kapcsolódó különterem vagy előcsarnok, esetleg egy folyosószakasz szolgálhat. Nem tarthatjuk azonban az épület másik részében, mint a programot, mert rövid a rendelkezésre álló idő, és esetleg a vendégek a szünet végéig nem érnek vissza. Nagyon sok felszerelési tárggyal kell készülni, mert nehéz pontosan előre felmérni az igényeket.Az italok elhelyezéséhez megfelelő módon megterített és felkészített büféasztalra van szükség. A hideg és meleg ételeket büfé asztalon kínáljuk, a meleg italokat kávégéppel vagy termoszban kínáljuk a vendégeknek. A tea színvonalas felszolgálásához teadobozt használunk.

A rendelés felvétele:
A megrendelés feltételénél lényeges a kezdési időpont pontos rögzítése.

Előkészítés:
A szünet helyszínén büféasztalt készítünk. A büféasztalon helyezzük el a kínált italokat és ételeket, ezért az aktuális vendégszámra tekintettel megfelelő felületű asztalokat kell használnunk. A kávészüneten részt vevő nagyobb létszám esetén, több helyen is fel kell állítani azonos választékot kínáló, nagyobb büféasztalt, s ezek mellett fontos lerámoló asztalokat és könyöklőket is elhelyezni a terem különböző pontjain.

Lebonyolítás:
A vendégek részére a kínálás büféasztalról történik.

Az üzleti reggeli választéka megtekinthető a menü ajánlatban minta reggeliknél:

  • Egyszerű kontinentális reggeli
    A választék nagyon egyszerű, hideg sós és édes reggeli kínálat egy adag kávéra, teára, egy üveg ásványvízre, korlátozódik.
  • Bővített reggeli
    A választék már szélesebb, a hideg reggeli melett, meleg választék is a kínálat része, a kávé mellett van koffeinmentes kávé, fekete tea, esetleg gyümölcstea, ásványvízen kívül gyümölcslevek fogyasztása is lehetséges. 
  • Gourmet reggeli
    Az ételválaszték speciális, különleges elemekkel színesített. Gazdag hideg és meleg étel választék. Az italválaszték is bővített választékú, nagyobb hangsúlyt kaphatnak az egészségesebb italok.

• Karácsonyi Party •

Az évet lezáró Céges karácsonyi party, ahol a Cégvezetésnek lehetősége nyílik megköszönni a munkatársaknak az éves munkájukat,
egy jól sikerült estével emelni tudjuk a motivációjukat.

Helyszín kiválasztása:
Egy jó helyszín emelheti, egy rosszul megválasztott elrontja a rendezvényt. A helyszín kiválasztásánál előny, hogy egyszerűen megközelíthető legyen, nagy és ingyenes parkolóval rendelkezzen, lehetőleg több helyiségből álljon, hogy jól érezzék magukat, akik táncolni szeretnek, és azok is, akik inkább beszélgetésre vágynak.

Időpont megválasztása:
Fontos, hogy az adott időpontra a Helyszín le legyen foglalva, a Decemberi hónap előtt legalább 4 héttel ( inkább 8 héttel előbb) a foglalás megtörténjen,
hogy a karácsonyi céges buli időpontja fix legyen és fontos, hogy mindenkinek legyen ideje az adott estét szabaddá tenni.

Öltözet:
A meghívón érdemes feltüntetni,
– az este rövidített tervét, beszéd, köszöntő
– milyen Program* műsorszám, műsorszámok lesznek
– a menüsort és az italsort
– egyéb szórakoztató szolgáltatás, pl. rulett
– hogy milyen az elvárt öltözet. Az általános szabály szerint inkább legyen valaki kissé túl-, mint alul-öltözött.

*Program:
A választék igen nagy, a humoristától a táncosokig, DJ-től élő zenekarig minden megtalálható a palettán.
A program összeállításakor érdemes figyelembe venni,
hogy milyen korú a társaság, milyen stílust kedvelnek.
Egy jól megválasztott program azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég vezetése ismeri a munkatársak ízlését és fontos számára, hogy mindenki jól érezze magát.
A céges parti a vezetőnek is remek alkalom arra, hogy munkatársait munkamentes környezetben jobban megismerje.

A Rendezvény foglalás felvétele:
A Megrendelő felveszi a Friedmann Party Service – vel a kapcsolatot, e mailben, telefonon.
Az alapinformációk elkészítjük az előzetes ajánlatot, forgatókönyv stílusban. Ezt követően személyes megbeszélés alapján pontosítjuk és személyre/cégre szabott árajánlatot készítünk.
A Megrendelővel közösen „Forgatókönyvet” készítünk a rendezvényre. Az ételeket és italokat a megbeszéltek szerint kínáljuk,
melyek lehetnek hideg ételek, meleg ételek, desszertek, gyümölcsök.
Az italokat lehet büfészervizben, vagy italpulton keresztül, bárpultos segítségével szolgáljuk ki.
Az italválasztékban sörök, borok, röviditalok, üdítők, kávék és igény szerint coktailok is szerepelhetnek. A partira biztosítani tudjuk az étkezéshez és italok felszolgálásához szükséges felszerelésen és személyzeten kívül, körasztalokat, coktail asztalokat, dekorációt, (dekorációs részlegünk segítségével) Műsorszolgáltatás leszervezését is biztosítani tudjuk: zenekar, táncbemutató, humorista, tűzijáték (belső vagy külső), show műsor (erotikus is), biztonsági szolgálat, stb.

• Autószalon Catering autóbemutatókra szabva •

Az ősz a céges események, és különösen az autóbemutatók időszaka. Az ilyen jellegű rendezvények speciális cateringet igényelnek, ebben a szezonban pedig előtérbe kerülhetnek a fajsúlyosabb, szezonális ’őszi’ ételek, valamint a finom, minőségi borok. Írásunkban ezt a témát járjuk körbe Friedrich Antal segítségével, aki ötleteket ad a menü megválasztásához is!

Egy catering szakember számára mindig izgalmas feladatot jelent, ha egy-egy különleges rendezvényre kell menüsort készítenie.

Így van ez a különböző autós cégek eseményeivel, egy szalonbemutatóval vagy egy új autó bemutatása esetében is.

Nézzük, mi mindent érdemes szem előtt tartanunk, hogy az ételkínálat is nagyban hozzájárulhasson az rendezvény színvonalához!

A legfontosabb szempont az előkészületekkor, hogy az ételsor összeállítása, illetve javaslattétel előtt mindenképp szükség van egy előzetes helyszín bejárásra, valamint egyeztetni kell a megrendelő igényeivel kapcsolatban.

Az ő elképzeléseikhez fogjuk ezt követően igazítani a cateringet, és fontos figyelembe vennünk azt is, hogy a középpontban az autó bemutatása áll,

ezért az étkeztetés, bár nagyon fontos, de ilyenkor a fő programelem kerül fókuszba.

Ezek a rendezvények egy bővített vacsoraidőszakot fednek le, rendszerint 4-6 órán át tartanak. Jellemzően 5-6 óra felé kezdődnek, és este 10 óra táján érnek véget. Mivel egy kötött programon belül zajlik az esemény, a cateringes szakember pontos menetrendet kell, hogy kapjon; az étkeztetés egyes lépéseit ugyanis a kialakított programhoz kell igazítania. Az étkezésre a beszédeket, illetve az új gépjármű bemutatását követően kerül sor, előtte csak italkínálattal szolgálunk.

Ami a menüsort illeti, többféle étkeztetési stílushoz is nyúlhatunk az esemény jellegétől függően: kínálhatunk egy 3-4 fogásból álló büfévacsorát, de egy tányérszervizes prezentáció is tökéletesen működik ezeken a rendezvényeken.

Tányérszerviz esetén borkínálattal is kiegészülhet a menü, ezt főként nívósabb eseményeken, magasabb kategóriájú autók bemutatóján javasoljuk. Az ételkínálatot szezonális alapon javasoljuk: az őszi időszakban őszies ízeket preferálunk, és mindenképp egy 3-4 fogásos ételsorban gondolkodjunk.

A büfévacsora szintén több fogást tartalmaz, ilyenkor többféle levest, főételt és desszertet kínálunk, a menüt pedig hidegkonyhai ételekkel is kiegészítjük.

 

Milyen szezonális ételeket javasolhatunk?

 

Az őszi rendezvényeken már terítékre kerülhetnek a nehezebb ételek, a fehér húsokat például felválthatják a vörös húsok.

Emellett jó választás lehet a kacsasült, illetve a sütőtökös fogások is megjelenhetnek ilyenkor már a menüben.

Itt megjegyezném, hogy a sütőtököt ma már meglehetősen sokoldalúan használják, a főételek mellett bevehetjük akár az előételek közé is.

A Friedmannház elérhetőségei:

 

Címünk:

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Telefon:

+36 23 420 969

Telefon:

+36 (23) 223-030

Mobil:

+36 (20) 572-0601

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, Ifjúság u. 22, 2040 Magyarország

GPS:

N 47 27′ 30″   E 18 56′ 36″