•Rendezvények •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen, létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

•Rendezvények •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen, létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

• Ünnepi ebéd vagy vacsora •

Ünnepi ebéd vagy vacsora

“Meghívni valakit annyit jelent, mint gondoskodni boldogságáról mindaddig, amíg fedelünk alatt van.”  Brillant-Savarin

Minden család életében vannak olyan különleges események, melyeket közös ebéddel vagy vacsorával szokás megünnepelni. Lehet ez egy keresztelő, első áldozás, bérmálás, konfirmálás, vagy akár születésnap, évforduló, stb. Az ilyen jeles alkalmak megkívánják a protokollnak megfelelő díszítést, pohárköszöntőt, különtermet, különleges menüsort.

A helyszín lehet étterem, kitelepülés vagy akár a család otthona – akárhogy is, a különféle igényeknek kell megfelelni.

A menü összeállításakor mindig figyelembe kell venni a vendégek létszámát, életkorát, esetleg vallását, speciális diétáját vagy ételérzékenységét. Az ételek és italok összeválogatása elsődleges feladat, hiszen ehhez kell majd igazítani az ültetést, a terítést, a dekorációt, sőt, az étkezés módja is ennek megfelelően kerül meghatározásra. Én mindig abból indulok ki, amit az ünnepelt szeret, az így készített koncepciót pedig a szükséges módosításokkal el is szokták fogadni. Ha az ünnepelt kedvence az egyszerű rántott hús – amiről tudjuk, hogy nem ünnepi -, akkor próbálom feldobni: például lehet belőle egy panko morzsában bundázott, medvehagymás, füstölt sonkás töltelékkel göngyölt húsétel, mely már sokkal inkább odaillő. Nem ritka, hogy ilyenkor 4-5 fogást is készítünk, ezzel is hangsúlyozva a jeles nap fontosságát.

Példaként a következőkben bemutatok egy egyszerű menüsort:

Előétel: Waldorf saláta, feketeerdei füstölt sonka, szárnyas galantin
Leves: Erőleves marhahússal, zöldségekkel és tojáskocsonyával
Főétel: Sertésszűz rose vargánya raguval, burgonyagratinnel, grillezett kakukkfüves cukkínivel
Desszert: Csokoládé mousse cseresznyés piskótával és málnakrémmel
Sajt: Sajtízelítő gyümölcsökkel
Az italok tekintetében többféle üdítő, valamint különlegesebb borok, sörök és röviditalok színesítik a kínálatot.

Az ünnepelt általában ajándékokat, illetve virágot is kap – erre fel kell készülni külön asztallal, vázákkal.
Az ünnepi terítésnél az ünnepelt kora, neme és az esemény témája a meghatározó. A terítésnél minden vendég egy teljes díszterítést kap, mely a vendégek ültetése után természetesen még módosítható: például a kisgyermekek terítékeit csökkentjük, szükség szerint gyerekszéket biztosítunk.

Az asztalterítő kiválasztása éppúgy működik, mint számunkra a ruha: elegáns, az alkalomnak megfelelő, a kiegészítőkkel színben és stílusban harmonizáló kell, hogy legyen.

Vannak olyan alapszabályok, melyeket fontos betartani:

igazán igényes terítéken csakis textilszalvétát használunk.
az asztalközépnek stílusban és formában illenie kell magához az asztalhoz
a virágdíszítésnek összhangban kell lennie az étkészlettel, a terítő színével és anyagával, a környezet stílusával, valamint az alkalommal
a rendezvény menetét közösen megírt forgatókönyvben rögzítjük (emellett gyakran improvizálni is szükséges)

*Felhasznált irodalom: A stílusos Vendéglátás (Gulyás Judit, Szeleczky Ildikó)

• Bankett •

Bankett úgy mint családi vagy iskolai rendezvény
A jeles alkalom megkíván pár protokoll szabályt, mint a díszterítés, különterem, menüsor, dekoráció. Az igények széles skáláját biztosítani tudjuk. Saját éttermünkben, vagy külső helyszínre kitelepülve.
A rendelés felvétele:
A megrendeléskor lényeges a maximált létszám és a kezdési időpont pontos rögzítése.
A menü: étel és ital összeállítása, az ültetés és étkezés mód meghatározása. Közösen megírt forgatókönyvben rögzítjük a rendezvény menetét.
A lebonyolítás a forgatókönyv szerint és rendszerint a szükséges improvizációval történik.

• Kerti Party, szabadtéri rendezvény •

Ezt a rendezvénytípust az időjárás és évszak függvényében szabadban, kertben vagy valamilyen külső szabadtéri helyen bonyolítjuk le.
A speciális, különleges helyszín megválasztásával sokféle lehetőség nyílik az esemény színesítésére, a hangulat javítására.
Tárgyi feltételek
Szervezésnél arra fokozatosan ügyelni kell, hogy csak ott rendezhető, ahol a váratlan rossz idő, eső esetén a vendégek kellően zárt helyiségben vagy fedett helyre tudnak húzódni.Esti órákban is úgy kell megszervezni, hogy a fázósabbak melegebb helyre tudjanak behúzódni.Napjainkban divatos és praktikus az akár fűthető rendezvénysátor. Fűtésre alkalmazhatunk hőkandelábert.
A rendezvény helyszínén álljanak rendelkezésre mindig megfelelő közlekedési utak, mind a vendégek, mind a dolgozók részére. Speciális lámpák, füstölök használatával csökkenthető a szúnyogok okozta kellemetlenség.
A rendezvény jellegéhez jól illik a zeneszolgáltatás és a táncolási lehetőség biztosítása is. Ehhez azonban egy teraszra, mobil színpadra, mobil táncparkettre van szükség. A kerti partikon jellegzetes asztalokat, padokat és székeket használunk. Fontosak lehetnek a térelválasztó elemek is amelyekkel a teret lehet szükség szerint tagolni

Rendelés felvétele
A rendelésfelvételnél a rendezvény kiegészítő körülményeit és a megrendelő elvárásait nagyon pontosan kell rögzíteni. Jó ha a megrendelő tisztában van azzal, hogy a szabadban lebonyolított rendezvényeknél milyen kockázatokkal kell számolni. A rendelésfelvétel legfontosabb része annak tisztázása, mi a teendő rossz idő esetén.

Lebonyolítás
A kerti partikon a vendégek ellátását büféasztalokon, vagy a felszolgálok által, tálcáról történő kínálással oldhatjuk meg. A helyszínen készíttet ételeket szakácsok készítik el és akár tálalják is.
Fontos elemét adják a kerti partiknak a szórakozást segítő, hangulatot fokozó látványelemek, tűzijátékok, léggömb eregetésnek és kiemelt szerepe van a jó zenének is.

• Grill Party •

Céges vagy magán szervezésű szabadtéri rendezvény ahol az étkezést grillezéssel, bográcsételek készítésével oldjuk meg, tavasztól őszig.
A grill party, remek lehetőség a csapatépítésre, év közben kikapcsolódni a munkatársaknak, egy jól sikerült estével emeljük a motivációjukat.
Helyszín kiválasztása: A jó helyszín előfeltétele a rendezvénynek. A helyszín kiválasztásánál előny, hogy egyszerűen megközelíthető legyen.
Időpont megválasztása: Fontos, hogy az adott időpont előtt legalább 4 héttel a foglalás megtörténjen, fontos, hogy a buli időpontja fix legyen és fontos, hogy mindenkinek legyen ideje az adott napot szabaddá tenni. A rendezvénytípust az időjárás és évszak függvényében szabadban, kertben bonyolítjuk le. A speciális, különleges helyszín megválasztásával sokféle lehetőség nyílik az esemény színesítésére, a hangulat javítására.
Tárgyi feltételek: Szervezésnél arra fokozatosan ügyelni kell, hogy csak ott rendezhető, ahol a váratlan rossz idő, eső esetén a vendégek kellően zárt helyiségben vagy fedett helyre tudnak húzódni.
Esti órákban is úgy kell megszervezni, hogy a fázósabbak melegebb helyre tudjanak behúzódni. Napjainkban divatos és praktikus az akár fűthető rendezvénysátor. Fűtésre alkalmazhatunk hőkandelábert. A rendezvény helyszínén álljanak rendelkezésre mindig megfelelő közlekedési utak, mind a vendégek, mind a dolgozók részére. Speciális lámpák, füstölök használatával csökkenthető a szúnyogok okozta kellemetlenség. A rendezvény jellegéhez jól illik a zeneszolgáltatás és a táncolási lehetőség biztosítása is. Ehhez azonban egy teraszra, mobil színpadra, mobil táncparkettre van szükség. A kerti partikon jellegzetes asztalokat, padokat és székeket használunk.
Fontosak lehetnek a térelválasztó elemek is amelyekkel a teret lehet szükség szerint tagolni
Rendelés felvétele: A rendelésfelvételnél a rendezvény kiegészítő körülményeit és a megrendelő elvárásait nagyon pontosan kell rögzíteni. Jó ha a megrendelő tisztában van azzal, hogy a szabadban lebonyolított rendezvényeknél milyen kockázatokkal kell számolni. A rendelésfelvétel legfontosabb része annak tisztázása, mi a teendő rossz idő esetén. Lebonyolítás A kerti partikon a vendégek ellátását büféasztalokon, vagy a felszolgálok által, tálcáról történő kínálással oldhatjuk meg.
A helyszínen készíttet ételeket szakácsok készítik el és akár tálalják is. Az ételek repertoárja itt is nagy, az egyszerű bográcsgulyástól a Street Food ételeken át a Smokerben készült BBQ ételekig sok minden lehetséges. 

• Halotti tor •

Sajnos ilyen napok is vannak. A halotti toron, leginkább büfé szervizben felszolgált hideg ételek választékát kínáljuk.
A színekben a fehér és fekete dominál. Fontos a menü összeállításban a könnyen fogyaszthatóság és az ismert egyszerűbb ételek választéka. A tor részben ültetett étkezést biztosítunk. Az esemény 2-3 óránál nem tart tovább.

Az Éttermünkben mobil válaszfalakkal elszeparálható különterem / konferencia terem / is van.
Itt 60-80 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani, elzárva az étterem többi részétől.
A Friedmann-házban megrendezésre kerülő halotti tor előkészülete és menete az alábbiak szerint zajlik le:
A Megrendelő felveszi a Party Service-vel a kapcsolatot, és személyes megbeszélés alapján árajánlatot készítünk.
Menü ajánlatot állítunk össze 3-5 fogásból. Az italkínálat a la carte étlapról történik, illetve előre egyeztetett ital választékot adunk.
A létszám számolásánál a 12 év alattiakat 50%-ban, a 3 év alatt 0%-ban kalkuláljuk a menü mennyiségében.
A megrendelő eldöntheti hogy díszétkezést ( tányérszerviz tálalásban) vagy büfészerviz tálalásban kéri a menüt.
Az étel és italválasztékot büfé asztalok segítségével oldjuk meg.

• Szülinapi zenés Party •

Családi, baráti társaságok rendezvénye
A jeles alkalom megkíván pár protokoll szabályt, mint a díszterítés, különterem, menüsor, dekoráció. Az igények széles skáláját biztosítani tudjuk. Saját éttermünkben, vagy külső helyszínre kitelepülve.
A rendelés felvétele:
A megrendeléskor lényeges a maximált létszám és a kezdési időpont pontos rögzítése. A műsor, zene meghatározása.
A menü: étel és ital összeállítása, az ültetés és étkezés mód meghatározása. Közösen megírt forgatókönyvben rögzítjük a rendezvény menetét.
A lebonyolítás a forgatókönyv szerint és rendszerint a szükséges improvizációval történik.

• Street Food •

A Friedmann Kft. egyik Új szoilgáltatása a STEWY Street Food (sztyúi :)) klasszikus értelmezése: az utcán, kézből, menet közben is elfogyasztható ételekre vonatkozik.
Az utcai árusoktól, bódékból, piacokon vásárolt ételeket és italokat egyesítő fogalomba beletartozik a világ összes ilyen típusú fogása. Az utcán vásárolt étel előnye, hogy általában olcsóbb, mint az étteremben kapható fogások, sok esetben a szemünk előtt készül az étel, illetve szinte várakozás nélkül hozzájuthatunk, így a street food nem csak pénzt, hanem időt is spórol számunkra.
De ez már közel sem így van….
A STEWy Street Food szolgáltatásai:
A Friedmann-házban külön helység lett kialakítva a STEWy Street Food résznek, itt kézműves hamburgereket, házi limonádékat, szörpöket, különleges söröket és kiváló kávékészítményeket kínálunk, többek között.
Kitelepülés külső szabadtéri helyszínre, városi, vagy céges rendezvény alkalmából.
Általában gyorsan felállítható sátorokat telepítünk, pultrendszert építünk a kiszolgáláshoz és vendégek számára is látható látványkonyhát. Street food ételek ( hamburger, hot-dog, lángos, töltött lángos, sült kolbász, piadina, stb. ) és ital fajtákat kínálunk. A vendégek a fogyásztást egyénileg fizetik, vagy céges rendezvénynél a cég rendezi a költségeket.

A menü árak tartalmazzák a menüben felsorolt kínálatot a megrendelt létszámnak megfelelően,
Az Friedmann-házban a CATERING szolgáltatást külön ár alapján kalkuláljuk 
(Catering szolgáltatás: Felszolgáló személyzet, eszközök, szállítás)

Helyben 5% – 18% az Áfa

Külső helyszínre kitelepült rendezvény esetében a CATERING költség a helyszín távolságától, a szükséges személyzet függvényében, egyedi árat adunk meg, mely a menü árhoz hozzá számolandó.

Kitelepülve 27% az Áfa

A Friedmannház elérhetőségei:

 

Címünk:

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Telefon:

+36 23 420 969

Telefon:

+36 (23) 223-030

Mobil:

+36 (20) 572-0601

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, Ifjúság u. 22, 2040 Magyarország

GPS:

N 47 27′ 30″   E 18 56′ 36″