•Rendezvények •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen, létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

•Rendezvények •

Állófogadások, céges partik teljeskörű szervezését, lebonyolítását vállaljuk, éttermünkben vagy külső helyszínen, létszám és kilométer korlátozás nélkül,…

• Ünnepi ebéd vagy vacsora •

Ünnepi ebéd vagy vacsora

“Meghívni valakit annyit jelent, mint gondoskodni boldogságáról mindaddig, amíg fedelünk alatt van.”  Brillant-Savarin

Minden család életében vannak olyan különleges események, melyeket közös ebéddel vagy vacsorával szokás megünnepelni. Lehet ez egy keresztelő, első áldozás, bérmálás, konfirmálás, vagy akár születésnap, évforduló, stb. Az ilyen jeles alkalmak megkívánják a protokollnak megfelelő díszítést, pohárköszöntőt, különtermet, különleges menüsort.

A helyszín lehet étterem, kitelepülés vagy akár a család otthona – akárhogy is, a különféle igényeknek kell megfelelni.

A menü összeállításakor mindig figyelembe kell venni a vendégek létszámát, életkorát, esetleg vallását, speciális diétáját vagy ételérzékenységét. Az ételek és italok összeválogatása elsődleges feladat, hiszen ehhez kell majd igazítani az ültetést, a terítést, a dekorációt, sőt, az étkezés módja is ennek megfelelően kerül meghatározásra. Én mindig abból indulok ki, amit az ünnepelt szeret, az így készített koncepciót pedig a szükséges módosításokkal el is szokták fogadni. Ha az ünnepelt kedvence az egyszerű rántott hús – amiről tudjuk, hogy nem ünnepi -, akkor próbálom feldobni: például lehet belőle egy panko morzsában bundázott, medvehagymás, füstölt sonkás töltelékkel göngyölt húsétel, mely már sokkal inkább odaillő. Nem ritka, hogy ilyenkor 4-5 fogást is készítünk, ezzel is hangsúlyozva a jeles nap fontosságát.

Példaként a következőkben bemutatok egy egyszerű menüsort:

Előétel: Waldorf saláta, feketeerdei füstölt sonka, szárnyas galantin
Leves: Erőleves marhahússal, zöldségekkel és tojáskocsonyával
Főétel: Sertésszűz rose vargánya raguval, burgonyagratinnel, grillezett kakukkfüves cukkínivel
Desszert: Csokoládé mousse cseresznyés piskótával és málnakrémmel
Sajt: Sajtízelítő gyümölcsökkel
Az italok tekintetében többféle üdítő, valamint különlegesebb borok, sörök és röviditalok színesítik a kínálatot.

Az ünnepelt általában ajándékokat, illetve virágot is kap – erre fel kell készülni külön asztallal, vázákkal.
Az ünnepi terítésnél az ünnepelt kora, neme és az esemény témája a meghatározó. A terítésnél minden vendég egy teljes díszterítést kap, mely a vendégek ültetése után természetesen még módosítható: például a kisgyermekek terítékeit csökkentjük, szükség szerint gyerekszéket biztosítunk.

Az asztalterítő kiválasztása éppúgy működik, mint számunkra a ruha: elegáns, az alkalomnak megfelelő, a kiegészítőkkel színben és stílusban harmonizáló kell, hogy legyen.

Vannak olyan alapszabályok, melyeket fontos betartani:

igazán igényes terítéken csakis textilszalvétát használunk.
az asztalközépnek stílusban és formában illenie kell magához az asztalhoz
a virágdíszítésnek összhangban kell lennie az étkészlettel, a terítő színével és anyagával, a környezet stílusával, valamint az alkalommal
a rendezvény menetét közösen megírt forgatókönyvben rögzítjük (emellett gyakran improvizálni is szükséges)

*Felhasznált irodalom: A stílusos Vendéglátás (Gulyás Judit, Szeleczky Ildikó)

• Bankett •

Az Iskolai Bankett – Egy Felejthetetlen Közösségi Élmény

Az iskolai bankett mindig is különleges esemény volt az iskolák életében, amelyre diákok, szülők és pedagógusok egyaránt izgatottan készülnek.
Ez az alkalom nem csupán az elmúlt tanév sikereinek megünneplése, hanem egy valódi közösségi összekapcsolódás is.

Az iskolai bankett egy olyan esemény, amelyen a diákok és a tanárok egyaránt szerepeltek egy másik, könnyedebb, és ünnepélyesebb környezetben.
Ez egy lehetőség a diákoknak, hogy a tanórák és vizsgák feszültségét hátrahagyva találkozzon barátaikkal és társaikkal, újra az év során elért eredményeket is megünnepelhetik.

A bankett helyszíne általában a tanulók közötti baráti kapcsolatok építését és erősítését segíti elő. Az asztalok díszesen megterítve várják a résztvevőket, ahol az étkezés és a beszélgetés összehozza az embereket, és emlékezetessé teszi az estét.
A menüsor kiemelt figyelmet kap az ilyen alkalmakkor, hiszen az ízletes ételeket és italokat kínálja a jó hangulathoz és az est sikeréhez. Az étkezés során megosztott nevetések és történetek emlékezetessé teszik az estét, és fűzik a közösséget.

Az iskolai bankett szervezése és lebonyolítása komoly feladat, de a végeredmény mindig megéri a ráfordított energiát és időt. Az ilyen események az iskola összetartozásának és közösségi érzésének megerősítéséhez, és emlékezetes élményeket nyújtanak mindazoknak, akik részt vesznek rajta.

Így, az iskolai bankett tehát nem egy egyszerű esemény az iskolai naptárban, hanem egy olyan alkalom, amelyen keresztül a diákok és a tanárok egyaránt felejthetetlen közösségi élményeket élhetnek át, és erősíthetik kapcsolataikat.

Az idei iskolai bankett bizonyára nem fog kivételt képezni, és minden résztvevő számára emlékezetes élményekkel gazdagítja majd az iskolai évet.

Pontos árajánlathoz az alábbi adatok fontosak: időpont, helyszín, létszám, menü összeállítás étel és ital, terítés, program…

 

• Kerti Party, szabadtéri rendezvény •

Ezt a rendezvénytípust az időjárás és évszak függvényében szabadban, kertben vagy valamilyen külső szabadtéri helyen bonyolítjuk le.
A speciális, különleges helyszín megválasztásával sokféle lehetőség nyílik az esemény színesítésére, a hangulat javítására.
Tárgyi feltételek
Szervezésnél arra fokozatosan ügyelni kell, hogy csak ott rendezhető, ahol a váratlan rossz idő, eső esetén a vendégek kellően zárt helyiségben vagy fedett helyre tudnak húzódni.Esti órákban is úgy kell megszervezni, hogy a fázósabbak melegebb helyre tudjanak behúzódni.Napjainkban divatos és praktikus az akár fűthető rendezvénysátor. Fűtésre alkalmazhatunk hőkandelábert.
A rendezvény helyszínén álljanak rendelkezésre mindig megfelelő közlekedési utak, mind a vendégek, mind a dolgozók részére. Speciális lámpák, füstölök használatával csökkenthető a szúnyogok okozta kellemetlenség.
A rendezvény jellegéhez jól illik a zeneszolgáltatás és a táncolási lehetőség biztosítása is. Ehhez azonban egy teraszra, mobil színpadra, mobil táncparkettre van szükség. A kerti partikon jellegzetes asztalokat, padokat és székeket használunk. Fontosak lehetnek a térelválasztó elemek is amelyekkel a teret lehet szükség szerint tagolni

Rendelés felvétele
A rendelésfelvételnél a rendezvény kiegészítő körülményeit és a megrendelő elvárásait nagyon pontosan kell rögzíteni. Jó ha a megrendelő tisztában van azzal, hogy a szabadban lebonyolított rendezvényeknél milyen kockázatokkal kell számolni. A rendelésfelvétel legfontosabb része annak tisztázása, mi a teendő rossz idő esetén.

Lebonyolítás
A kerti partikon a vendégek ellátását büféasztalokon, vagy a felszolgálok által, tálcáról történő kínálással oldhatjuk meg. A helyszínen készíttet ételeket szakácsok készítik el és akár tálalják is.
Fontos elemét adják a kerti partiknak a szórakozást segítő, hangulatot fokozó látványelemek, tűzijátékok, léggömb eregetésnek és kiemelt szerepe van a jó zenének is.

• Grill Party •

Céges vagy magán szervezésű szabadtéri rendezvény ahol az étkezést grillezéssel, bográcsételek készítésével oldjuk meg, tavasztól őszig.
A grill party, remek lehetőség a csapatépítésre, év közben kikapcsolódni a munkatársaknak, egy jól sikerült estével emeljük a motivációjukat.
Helyszín kiválasztása: A jó helyszín előfeltétele a rendezvénynek. A helyszín kiválasztásánál előny, hogy egyszerűen megközelíthető legyen.
Időpont megválasztása: Fontos, hogy az adott időpont előtt legalább 4 héttel a foglalás megtörténjen, fontos, hogy a buli időpontja fix legyen és fontos, hogy mindenkinek legyen ideje az adott napot szabaddá tenni. A rendezvénytípust az időjárás és évszak függvényében szabadban, kertben bonyolítjuk le. A speciális, különleges helyszín megválasztásával sokféle lehetőség nyílik az esemény színesítésére, a hangulat javítására.
Tárgyi feltételek: Szervezésnél arra fokozatosan ügyelni kell, hogy csak ott rendezhető, ahol a váratlan rossz idő, eső esetén a vendégek kellően zárt helyiségben vagy fedett helyre tudnak húzódni.
Esti órákban is úgy kell megszervezni, hogy a fázósabbak melegebb helyre tudjanak behúzódni. Napjainkban divatos és praktikus az akár fűthető rendezvénysátor. Fűtésre alkalmazhatunk hőkandelábert. A rendezvény helyszínén álljanak rendelkezésre mindig megfelelő közlekedési utak, mind a vendégek, mind a dolgozók részére. Speciális lámpák, füstölök használatával csökkenthető a szúnyogok okozta kellemetlenség. A rendezvény jellegéhez jól illik a zeneszolgáltatás és a táncolási lehetőség biztosítása is. Ehhez azonban egy teraszra, mobil színpadra, mobil táncparkettre van szükség. A kerti partikon jellegzetes asztalokat, padokat és székeket használunk.
Fontosak lehetnek a térelválasztó elemek is amelyekkel a teret lehet szükség szerint tagolni
Rendelés felvétele: A rendelésfelvételnél a rendezvény kiegészítő körülményeit és a megrendelő elvárásait nagyon pontosan kell rögzíteni. Jó ha a megrendelő tisztában van azzal, hogy a szabadban lebonyolított rendezvényeknél milyen kockázatokkal kell számolni. A rendelésfelvétel legfontosabb része annak tisztázása, mi a teendő rossz idő esetén. Lebonyolítás A kerti partikon a vendégek ellátását büféasztalokon, vagy a felszolgálok által, tálcáról történő kínálással oldhatjuk meg.
A helyszínen készíttet ételeket szakácsok készítik el és akár tálalják is. Az ételek repertoárja itt is nagy, az egyszerű bográcsgulyástól a Street Food ételeken át a Smokerben készült BBQ ételekig sok minden lehetséges. 

• Megemlékezés - Halotti tor •

Sajnos ilyen napok is vannak.

A halotti tort egy olyan esemény vagy összejövetel, amelyet általában az elhunyt emlékére rendeznek, és amelynek célja az emlékezés és a tisztelet kifejezése. Ez általában egy olyan esemény, amelyet a hozzátartozók, barátok és ismerősök szerveznek az elhunyt tiszteletére és emlékének megőrzésére.

A halotti tort általában olyan helyen kerül megrendezésre, ahol az emberek összejöhetnek, hogy megosszák az emlékeiket, támogassák egymást és kifejezzék együttérzésüket a gyászoló családnak és barátoknak. Az eseménynek általában emlékezetes, meghitt és tiszteletteljes hangulatot kell teremtenie, amely segít az emlékek megőrzésében és az elhunyt emlékének tiszteletében.

A halotti tort gyakran tartalmaz étel- és italkínálatot, amely lehetőséget biztosít az embereknek a közös étkezésre és beszélgetésre. Ezek az események lehetnek kisebb és intim családi összejövetelek, de nagyobb és nyilvánosabb rendezvények is lehetnek, amelyek több ember számára nyitottak. A halotti tortok formája és tartalma változó lehet kulturális és vallási szokásoktól, valamint az elhunyt egyéni preferenciáitól és kívánságaitól függően.

A halotti toron, leginkább büfé szervizben felszolgált hideg ételek választékát kínáljuk.
A színekben a fehér és fekete dominál. Fontos a menü összeállításban a könnyen fogyaszthatóság és az ismert egyszerűbb ételek választéka. A tor részben ültetett étkezést biztosítunk.
Az esemény 2-3 óránál nem tart tovább.

Az Éttermünkben mobil válaszfalakkal elszeparálható különterem / konferencia terem /  van.
Itt 60-80 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani, elzárva az étterem többi részétől.
A Friedmann rendezvényházban megrendezésre kerülő megemlékezés előkészülete és menete az alábbiak szerint zajlik le:
A Megrendelő felveszi a Party Service-vel a kapcsolatot, és személyes megbeszélés alapján árajánlatot készítünk.
Menü ajánlatot állítunk össze 3-5 fogásból. Az italkínálat a la carte étlapról történik, illetve előre egyeztetett ital választékot adunk.
A létszám számolásánál a 12 év alattiakat 50%-ban, a 3 év alatt 0%-ban kalkuláljuk a menü mennyiségében.
A megrendelő eldöntheti hogy díszétkezést ( tányérszerviz tálalásban) vagy büfészerviz tálalásban kéri a menüt.
Az étel és italválasztékot büfé asztalok segítségével oldjuk meg.

• Szülinapi zenés Party •

Családi, baráti társaságok rendezvénye

A születésnapi zenés party egy olyan esemény vagy összejövetel, amelyet általában egy személy születésnapjának ünneplésére rendeznek. Ennek az eseménynek az a célja, hogy ünnepelje a születésnapos személyt, és lehetőséget teremtsen az ünneplésre, szórakozásra és összejövetelre családtagokkal, barátokkal és ismerősökkel.

A születésnapi zenés party gyakran olyan helyen kerül megrendezésre, ahol lehetőség van zenét lejátszani és táncolni, például egy bérleti helyiségben, klubban, étteremben vagy akár otthon egy kertben vagy lakásban. Az esemény jellege és hangulata változhat attól függően, hogy milyen típusú zenét játszanak, és milyen stílusban zajlik az ünneplés.

Egy születésnapi zenés party gyakran magában foglalja az alábbiakat:

Zenés szórakozás: Zenét játszanak vagy élő zenekar, DJ vagy más szórakoztató formák segítségével, amelyek lehetővé teszik a táncolást és az ünnepelt személy és a vendégek szórakozását.

Étkezés és italok: Általában étel- és italkínálat is tartozik az eseményhez, amely lehetőséget biztosít az embereknek az étkezésre és az ünneplésre.

Dekoráció és kiegészítők: Gyakran díszítik a helyszínt születésnapi dekorációval, például léggömbökkel, zászlókkal vagy egyéb ünnepi elemekkel.

Ajándékok és jókívánságok: Az ünneplők gyakran hoznak ajándékokat az ünnepelt számára, és jókívánságokkal köszöntik fel.

A születésnapi zenés party szórakoztató és meghitt esemény, amely lehetőséget nyújt az ünnepelt és a vendégek közötti kötetlen kapcsolatok erősítésére és együtt töltött időre.

A rendelés felvétele:

A rendelés felvétele és a rendezvény előkészítése során fontos lépések a részletes tervezés és a szükséges információk rögzítése. Az alábbiakban részletezem a folyamatot:

1. Megrendelés felvétele:
– Rögzítsük a megrendelő nevét, elérhetőségét és a rendezvény pontos dátumát.
– Határozzuk meg a maximált létszámot, azaz hány vendég várható.
– Az esemény kezdési időpontját rögzítsük, és határozzuk meg, hogy meddig terjed majd az esemény.

2. Műsor és Zene Meghatározása:
– Beszéljük meg a megrendelővel, hogy milyen típusú műsort és zenét szeretnének az eseményen.
– Határozzuk meg az eseményt vezető műsorvezetőt vagy DJ-t.
– Rögzítsük a különféle programszámokat és azok sorrendjét.

3. Menü Összeállítása:
– Megbeszéljük a megrendelővel az étel- és italkínálatot, figyelembe véve az esemény jellegét és az esetleges ételallergiákat.
– Határozzuk meg az ültetett vagy állófogadás módját, valamint az étkezés időpontját.

4. Forgatókönyv Készítése:
– Közösen írjuk meg a rendezvény forgatókönyvét, amely tartalmazza a műsor, étkezés és egyéb fontos részleteket.
– Határozzuk meg az esemény fontos pillanatait, például köszöntő, főműsorszámok, étkezés időpontjai stb.

5. Lebonyolítás:
– A rendezvény napján kövessük a készített forgatókönyvet.
– Készüljünk fel az esetleges változásokra és improvizációra.
– Szervezzük meg a szükséges logisztikát, beleértve a helyszín dekorációját, technikai felszereléseket és személyzetet.

Az előzetes tervezés és a részletes információk rögzítése segít abban, hogy a rendezvény gördülékenyen és sikeresen zajljon le, és hogy mind a megrendelő, mind a résztvevők elégedettek legyenek az eseménnyel.

• Street Food •

A „street food az étteremben” egy olyan koncepció, amelyben az étterem olyan ételeket kínál, amelyeket általában az utcai ételek kategóriájába sorolnak, de azokat egy étterem környezetében, az étterem saját stílusában és szolgáltatási formájában szolgálják fel.

A street food az étteremben gyakran olyan ételeket foglal magában, amelyeket hagyományosan utcai árusok vagy utcai ételeket kínáló kioszkok készítenek. Ezek lehetnek például hamburgerek, hot dogok, tacos, gyros, kebap, wokban sült ételek, pizzák, wrap-ek, falafel, grillezett csirke vagy hal, stb. Ezek az ételek általában gyorsan elkészíthetők, kézben fogyaszthatók vagy könnyen elfogyaszthatók egy kis asztalnál.

Az étteremben történő street food koncepcióban az ételkészítés és -kiszolgálás általában magas minőségű, és az étterem saját stílusához igazodik. Az ételek fogyasztása lehet az étterem belső terében, ahol az ügyfelek rendelkezésére állnak ülőhelyek és asztalok, vagy akár elvitelre is. Az étteremben történő street food koncepció általában célja a laza, közvetlen hangulat megteremtése, és lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy élvezhessék az utcai ételek ízeit és élményét egy étterem kényelmében.

A menü árak tartalmazzák a menüben felsorolt kínálatot a megrendelt létszámnak megfelelően,
Az Friedmann-házban a CATERING szolgáltatást külön ár alapján kalkuláljuk 
(Catering szolgáltatás: Felszolgáló személyzet, eszközök, szállítás)

Helyben 5% – 18% az Áfa

Külső helyszínre kitelepült rendezvény esetében a CATERING költség a helyszín távolságától, a szükséges személyzet függvényében, egyedi árat adunk meg, mely a menü árhoz hozzá számolandó.

Kitelepülve 27% az Áfa

A Friedmannház elérhetőségei:

 

Címünk:

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Telefon:

+36 23 420 969

Telefon:

+36 (23) 223-030

Mobil:

+36 (20) 572-0601

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, Ifjúság u. 22, 2040 Magyarország

GPS:

N 47 27′ 30″   E 18 56′ 36″