• Esküvő •

Esküvő, lakodalom, hagyományos vagy a trend szerint. A Friedmann Party Service 15 éves tapasztalattal rendelkezik és több mint háromszáz esküvőt rendezett eddig, …

• Wedding Party •

Esküvő, lakodalom, mulatság, Családi rendezvény, a jeles alkalomra.
Minden család életében sok fontos esemény van melyet megünnepelnek, de a legnagyobb rendezvény mindig az Esküvő.

Az esküvő, lakodalom egyik legfontosabb kérdése, hogy mennyibe kerül.
Ahhoz hogy erre kielégítő választ adjunk a következő kérdésekre kérünk választ:
Hol lesz az esküvő,
dátum, hogy mikorra tervezik,
időpont, hogy mettől-meddig tart,
hány fő lesz, ebből a létszámból mennyi a gyerek 12 év alatt és 3 év alatt,
mi legyen a menü összeállítás, menükártya
milyen italok legyenek a választékban,
az asztalok kivitele és elrendezése, hogy körasztal vagy sorasztal, székszoknya van e tervezve,
a dekorációban mire gondolt,
desszertek és sütemények választéka, esküvői torta is fontos kérdés.
Lesz e ceremónia mester és ha nem, akkor ki lesz az.!
Ezekre a kérdésekre kell választ adni, hogy pontos árat adjunk meg.

A jeles alkalom megkíván sok kisebb nagyobb protokoll szabályt, mint a díszterítés, különterem, különleges menüsor, dekoráció. Az igények széles skáláját biztosítani tudjuk.
Éttermünkben, vagy külső helyszínre kitelepülve is vállalunk rendezvény lebonyolítást.

Közösen megírt forgatókönyvben rögzítjük a rendezvény menetét, mely interaktív módon is elérhető.

A rendelés felvétele:
Az időpont egyeztetésével kezdjük, majd a tervezett létszámot határozzuk meg.
Lényeges a maximált létszámmal kalkulálni, mert csökkenteni könnyebb mint emelni a létszámon az utolsó pillanatban. Az időpontnál a dátumon kívül a legkorábbi kezdési időpont rögzítése is elengedhetetlen, hogy biztosítani tudjuk a tökéletes dísz termet a megérkezésre.
A helyszín lehet a Teri néni étterme, vagy külső rendezvény helyszín.
Éttermünkben a feltételek adottak a lakodalom színvonalas lebonyolítására. A terem több részre osztható, van külön VIP terem, mely zárható és a Megrendelő igényei szerint hasznosítható, átöltözés, értékmegőrzés, gyerekszekció, ruhatár.
Külső helyszínre kitelepülve minden esetben helyszíni szemlét kell tartanunk és ennek függvényében határozzuk meg a szükséges igényeinket a területtel kapcsolatosan.
Mert a szép környezet, díszterem vagy szabadtér esetén sátor mellett, fontos, hogy a catering is zökkenőmentesen működjön. Ezért szükség van „hátsó pályára” ahol raktározzuk, előkészítjük és tálaljuk az ételeket italokat. Szükség szerint melegítjük vagy készre sütjük. Kezelni kell a személyzet igényit is, mint öltöző és mellékhelyiség.
A parkolás nagyon fontos része a cateringnek, mert a hátsó pályához közeli területtel kell rendelkeznie a helyszínnek.

Az ültetés és étkezés mód meghatározása.
Több lehetőség is van az ültetésnél, de már az elején fontos tudni, hogy a körasztal elegánsabb de nagyobb a hely igénye mint a sorokba rendezett asztalok. Az asztalokat az igények, a hely adottsága és a létszám határozza meg. A vendégek nem csak ülnek az asztalnál, hanem felállnak, sétálnak, táncolnak, miközben a felszolgálás is zajlik.
Az asztalokon az alábbi dolgoknak kell elférni: A dekoráció középen elhelyezve és nem akadályozva az étkezést és italfogyasztást, ez lényeges mert itt sokan elcsúsznak és étkezésnél káosz alakul ki.
Italok és poharak lesznek az asztalon, étkészlettel, tányérokkal, tálszerviz esetén még különböző tálak is. Ezek mind nagy helyigénnyel rendelkeznek. Körasztalnál könnyebb a helyzet sorasztalnál csak kisebb dekorációban szabad tervezni.
Fő asztalnál ül az ifjú pár, és célszerű 10-12 főben maximálni az asztal létszámot.
A többi asztalnál érdemes három csoport szerint osztani a helyeket, lány rokonok, fiú rokonok, barátok és munkatársak.

Zenekar, DJ: ezt a megrendelő privilégiuma, de fontos, hogy az esküvő olyan esemény ahol sokan szeretnének beszélgetni a rég nem látott rokonnal, ismerőssel, ha túlzó a zene ez gond lesz. Érdemes előre meghatározni a zenekar működését és hangerejét.

 

 

Ceremónia mester: az egyik legfontosabb személy, Nélkülözhetetlen, Ő az aki összeköti az ünnepelteket az ünneplőkkel, a materinggel, a zenekarral, a fotóssal, a forgatókönyvvel.

Tapasztalatunk a fotós, videós, és ceremónia mesterre: ha barátot vagy rokont választunk aki „ingyen vállalta” az előbb utóbb inni fog, és a barátokkal, rokonokkal tölti az idejét, hisz úgyse fizetnek érte.

A lakodalom lebonyolítása a forgatókönyv szerint és rendszerint a szükséges improvizációval történik.

 

A menü: étel és ital összeállítása

Három fő tálalásban és ezek kombinációjában lehet tervezni.
Tányérszerviz: az elegáns tálalás, a felszolgáló már közvetlenül tányéron viszi ki az ételeket a vendégeknek, legnagyobb felszolgáló létszámot igényli a tálalás,
A leg elegánsabb változata a tányérszerviznek a tükörtálalás, ahol egyszerre 8-10 felszolgáló egyszerre tálalja a vendégek elé az ételeket.

Tálszerviz: Esküvőkön a leg elterjedtebb tálalás, 4-6 személyes tálakon kínáljuk a megtálalt ételeket a vendégek igény szerint vesznek a tálról. Előnye, hogy a tálon maradt ételeket részben újra lehet tálalni.
Az adagok pontosan kalkulálhatóak, a vendéglétszám szerint.

Büfészerviz: Divatos és praktikus tálalási mód a büféasztal ( a svédasztal nevet is használják )
Az ételeket előre kialakított büfé asztalokon kínálják, a hideg és desszert fogásokat tálakon vagy falatokban finger food-ként, a salátákat salátabárba rendezve, több féle dresszinggel és szórattal,
A meleg ételeket kis darabokra, adagokra osztva, szeletelve, csévingekben tálalva, ami melegentartja.
Kiegészülhet grill konyhával, ahol a vendégek az előre pácolt húsokból halakból és zöldségekből válogathatnak és helyben grillezi a szakács a vendégek előtt.
Az étel adagokat a létszámhoz képest 1,5 szorzóval kell kalkulálni, mert a vendégnek a szeme irányítja a kezét, és ez általában túlzásokra csábítja.
Nincs rosszabb, mint ha a vendégeknek az üres csévingekkel kell szembesülni, mert nem lett a szorzó használva.

Menükártya: az asztalokra kihelyezett menü lista, mely az ételek és italok választékát is tartalmazza, színben harmonizáljon a terítéssel.

Italválaszték: az árat legjobban befolyásoló tényező, mert az időjárástól, a vendégektől, a helyszíntől nagyban változhat.

A legelegánsabb, ha külön felszolgáló csapat kínálja az asztaloknál betöltve az üdítőket, borokat.
Célszerű egy szűkített választékot kínálni, mert minél nagyobb a választék annál nagyobb a lehetősége annak, hogy egy egy termék kifogy.
A söröknél a csapolt sör jó választás, üveges alkoholmentes sörrel kiegészíteni.
Borokból három -féle elegendő, de 5-6 fajta is kezelhető még, A kínálatban legyen fehér, rose és vörös bor száraz, félszáraz és egy félédes.
Röviditalokban is célravezető 3-4 -féle italban korlátozni a választékot.
Az üdítőknél és ásványvizeknél a kisüveges kiszerelés ugyan elegánsak, de árban a legmagasabb. Itt is a 0,75 és literes kínálat az elterjedt.
Az italoknál is lehetőség van büfé rendszerű italpultra, melynek egy része nyitott hűtő. Itt a vendégek maguknak választanak italt, és a felszolgáló személyzet is innen viszi az asztalokhoz a kért italokat.

Desszertválaszték:
Több részből tevődik össze a sütemények választéka is.
Érkezéskor sós apró süteményekkel egészülhet ki a teríték, addig is legyen harapni való amíg a vacsora kezdődik.
Az édes apró süteményeket és tortákat, desszerteket a menü végén kínáljuk a vendég asztaloknál, de javasolt büfé asztalnál is kínálni.
A tortákat különösen jó ötlet büféasztalon kínálni, mert a vendégeknek csak egy része tart igényt tortákra.
A büféasztalon kínált torták, sütemények csak egy részét kell felszeletelni, és így van lehetősége mindenkinek kisebb vagy nagyobb szeletre bármely tortából
Vendég csomagot is szokás adni de ezt előre kell tervezni, és nem a maradékra kalkulálni.
A vendégcsomagot előre csomagolva kis díszdobozban célszerű bekészíteni, a maradék sütemények pedig marad a közeli hozzátartozóknak.

 

• Dekoráció •

Asztal terítés

Az esküvői teríték és az asztaldekoráció meghatározó része a rendezvénynek.
Azért, hogy elkerüljünk pár hibát és az esküvői asztal éppen úgy fessen, ahogy azt elképzeljük, érdemes tisztában lenni elsősorban a terítési és tálalási etikettel, az esküvői teríték fajtáival, részeivel, kiegészítőivel. Az esküvői teríték
Az esküvői asztalra fontos, hogy porcelán étkészlet, rozsdamentes acél evőeszközök és kehely poharak kerüljenek. Bár régen “alapszabály” volt a fehér abrosz, ma már nyugodtan használhatunk más színeket is, a lényeg, hogy lehetőleg textil legyen és harmonizáljon a dekoráció többi elemével, árnyalataival. A teríték tükrözi a menü kínálatot, mert ezek szerint kell az evőeszközök, poharak, tányérok választékát biztosítani. Mire kell figyelni az ültetéskor?
Az első és legfontosabb dolog, hogy a fiatal pár mindenképpen olyan asztalnál üljön, ahonnan az egész teret belátják, illetve őket is mindenhonnan jól látni – az ő asztaluk az úgynevezett főasztal. Közvetlenül mellettük kapjanak helyet a pár tanúi és a közvetlen családtagok, majd jönnek a nagyszülők, keresztszülők, a legközelebbi rokonok és barátok. A helyszín adottságaitól függ az asztalok elrendezése, amely lehet körasztalos, U vagy T alakban, illetve több sorban elrendezett is. Astalterítés képek a Galériában láthatók.

Terem dekoráció

A Teri néni étterme / Friedmann ház teremdekorálás információk: Cégünk több dekorációs céggel is kapcsolatban áll akik az éttermünkben a dekorálást végezhetik. Egyéni, magán dekorációra nem tudunk lehetőséget adni. A dekorációval kapcsolatos igényeket, elképzeléseket a dekoratőrrel van lehetőség egyeztetni, számunkra viszont fontos, hogy mi a megállapodás, mert ehez kell igazodnunk. Dekorációró képek a Galériában láthatók.

A Friedmannház elérhetőségei:

 

Címünk:

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Telefon:

+36 23 420 969

Telefon:

+36 (23) 223-030

Mobil:

+36 (20) 572-0601

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, Ifjúság u. 22, 2040 Magyarország

GPS:

N 47 27′ 30″   E 18 56′ 36″