• Esküvő •

Esküvő, lakodalom, hagyományos vagy trendi Wedding Party,…rajtunk nem múlik.
A Friedmann Party Service több évtizedes tapasztalattal rendelkezik
és több mint háromszáz esküvőt rendezett eddig, … reméljük a Tietek lesz a következő

• Wedding Party • Információk a Lakodalomról

Minta kalkuláció, mert az árak nagyon fontosak.

Esküvő a Friedmann Rendezvényházban 40-50 fő  ( alap ajánlat ) 

Helyszín:Friedmann RendezvényházKonferencia terem, bistorant + terasz
Létszám:40–50 fő Időpont: 202…., 18:00 – 02:00 – 8 órás party

Ajánlat tartalma

🥂 Ünnepi vacsora – Tálszervizzel   Menü: Retro Menü II.

Leves: Tyúkhúsleves gazdagon (500 ml + 200 g)

Főételek – Sültes tál:
Pulykamell trappista sajttal és füstölt bajor sonkával, rántva
Mediterrán fűszeres grillezett sertéstarja
Gödöllői csirkecomb töltelékkel
Rántott brokkoli „bécsi” módra

Köretek:
Fűszeres sült burgonyacikkek
Párolt rizs zöldborsóval, petrezselyemmel
Mediterrán zöldségálom
Friss fehér kenyér

Saláta:
Házias vegyes saláta ecetes dresszinggel

Mártás:
Klasszikus tartármártás

Süteménycsomag
Érkezéskor: Sós apró pogácsák (sajtos, tökmagos) – 100 g/fő
Vacsora után: Édes aprósütemények (linzer, isler, pathe kakaós és vaníliás) – 100 g/fő

 Éjféli vacsora – Büfé szervizzel

Töltött káposzta „Friedmann” módra

🥤 Korlátlan italfogyasztás

  • Üdítők, ásványvíz, kávé, csapolt sör, bor,

💐 Egyéb szolgáltatások

  • Terembérlet, fényháló, krémszínű drapéria

  • Alap teríték / fehér abrosz, porcelán étkészlet és üvegpohár tálalás

  • Teljes körű felszolgálás

  • Személyzet és rendezvényszervezés

💰 Ár: 21.990 Ft / fő + ÁFA ( 50 személyre 1,099,500.-Ft Nettó)

A pontos végösszeg a választott kiegészítők és mennyiségek alapján, egyedi egyeztetéssel kerül meghatározásra.

Esküvő a Friedmann Rendezvényházban 70-80 fő

Helyszín:Friedmann RendezvényházNagy terem, bistorant + terasz
Létszám:70–80 fő
Időpont:  202…., 18:00 – 02:00 – 8 órás party
Ajánlat tartalma Megegyezik az alap ajánlattal, csak a létszám változott

💰 Ár: 20.990 Ft / fő + ÁFA   ( 80 személyre  1,679,200.-Ft Nettó )

 

Esküvő a Friedmann Rendezvényházban 120-150 fő

Helyszín:Friedmann Rendezvényház – Összes terem egybe nyítva + terasz
Létszám: 120–150 fő
Időpont: 202…., 18:00 – 02:00 – 8 órás party

Ajánlat tartalma Megegyezik az alap ajánlattal, csak a létszám változott

💰 Ár: 18.990 Ft / fő + ÁFA ( 150 személyre 2,848,500.-Ft Nettó )

 

Gratulálok az esküvőd alkalmából!

  Összegyűjtöttem néhány fontos tippet és tanácsot, amelyeket érdemes figyelembe venni az esküvő szervezése során.

  Az esküvők költségei nagyban eltérhetnek, de az alábbi javaslatok segítenek abban, hogy praktikus döntéseket hozz, és elkerüld a stresszt.

BLOGGER oldalunkon sok apró részletet is olvasható az Esküvőkkel kapcsolatban.

Kicsit hosszú a szöveges rész, de érdemes elolvasni, százezreket is is sporólhatsz vele…

Több évtizedes múltra tekintünk vissza a rendezvény szervezés területén,

Esküvő, Lakodalom, Wedding party
#eskuvo #wedding #menyasszony #volegeny #lakodalom #igen #party

A családok életében sok fontos esemény van melyet megünnepelnek, de a legnagyobb rendezvény mindig az Esküvő.

Az esküvő, lakodalom egyik legfontosabb kérdése, hogy mennyibe kerül. (?)

Nagyon fontos, hogy almát lehet összehasonlítani az almával
azaz ha ajánlatot kérünk akkor ugyan arra az italkínálatra és menüre kérjük az ajánlatot minden helyről.

Ahhoz, hogy erre kielégítő választ adjunk több kérdésre is választ kell kapjunk.

Ennek megválaszolására a RENDEZVÉNY TERVEZŐ Google Drive adatlapot kérjük kitölteni

és egy klikkeléssel beküldeni az adatokat, vagy az alábbi kérdésekre küld el a válaszokat.

 

Esküvői ajánlatkérés – pontosítás céljából néhány kérdés

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni, kérjük, segítsd munkánkat az alábbi kérdések megválaszolásával:


📍 Helyszín

  • Hol kerül megrendezésre az esküvő?

    • A Friedmann Rendezvényházban, vagy

    • Kitelepüléssel más helyszínen? (Kérjük, írd meg a pontos címet.)

📅 Időpont

  • Mikorra tervezitek az esküvőt? (Dátum – „Wedding Day”)

  • Milyen időtartamban zajlik az esemény?

    • Délben indul?

    • Esti kezdés?

    • Egész napos rendezvény?

👥 Vendéglétszám

  • Hány főre tervezitek az esküvőt?

    • Ebből hány a felnőtt vendég?

    • Hány gyermek (3–14 éves)?

    • Hány kisgyermek (3 év alatti)?

    • A stáb (pl. fotós, zenekar) hány főt jelent?

🍽 Menü és tálalás

  • Milyen menüt képzeltetek el?

    • Vannak-e már konkrét elképzeléseitek (pl. hagyományos, különleges étel, vegetáriánus opciók)?

  • Hogyan szeretnétek a tálalást?

    • Svédasztalos, tálas, tányérszervizes, büfévonalas?

🥂 Italfogyasztás

  • Milyen italokat szeretnétek kínálni?
    (Alkoholos/alkoholmentes választék – bor, sör, pálinka, koktél stb.)

  • Hogyan történjen az italszerviz?
    (Italcsomag, fogyasztás alapú elszámolás, önálló italpult stb.)

🪑 Terem- és asztalelrendezés

  • Milyen elrendezésben gondolkodtok?

    • Körasztalok vagy hosszú táblaasztalok?

    • Elhelyezés fésűs rendben vagy más formában?

  • Székszoknya: tervezitek használni?

🎀 Dekoráció

  • Szívesen segítünk a dekorációban – van már elképzelt alapszín, amire építeni szeretnétek?

🍰 Desszertek és esküvői torta

  • Milyen desszertekre, süteményekre gondoltatok?

    • Inkább hagyományos vagy modern, trendi kínálat?

    • Lesz-e vendégcsomag (köszönőajándék/desszercsomag)?

  • Készüljön-e esküvői dísztorta?

🎤 Ceremóniamester / levezetés

  • Lesz-e ceremóniamester? Ha igen, ki az?

    • Ha nem, ki vezeti le az eseményt? 

Rendezvényházunkban, vagy külső helyszínre kitelepülve is vállalunk rendezvény lebonyolítást.

Külső helyszínre is vannak ötleteink javaslataink.
Az igényektől függően zárt térben, teremben, impozáns kastélyban, vagy amerikai stílusban óriási parkban, sátorral…
Külső helyszín javaslataink:
Budaörsön: a PostArt, Müvelődési ház
Törökbálinton: az Anna Tanya, vagy a Művelődési ház is jó választás
Biatorbágyon: a Közösségi házban akár 180 fő is kényelmesen elfér, és van egy nagy zárt belső kert is
Budapesten: a legnívósabb helyszín ahova kitelepülünk a Kiscelli Múzeum, erről külön BLOGot is olvashatsz.

Közösen megírt forgatókönyvben rögzítjük a rendezvény menetét, amit szükség szerint módosíthatunk, akár többször is.

Az Esküvő felvételének menete:

Időpont egyeztetése: Első lépésként az időpontot egyeztetjük, hogy meghatározhassuk a rendezvény pontos dátumát.
Létszám meghatározása: Meghatározzuk a tervezett létszámot, és célszerű maximált létszámmal kalkulálni annak érdekében, hogy könnyebben kezelhető legyen az esetleges változás.
Kezdési időpont rögzítése: A dátum mellett meghatározzuk a legkorábbi kezdési időpontot is, hogy biztosítani tudjuk a tökéletes díszterem készültségét az érkezésre.

Helyszín kiválasztása:.
A rendezvény lehet a Friedmann – Rendezvényházban, vagy külső helyszínen.
A Friedmann – Rendezvényházban 120-150 főig szervezhetőek lakodalmak.

 

Az étterem több részre osztható, beleértve a Nagy termet (étterem rész 80 fő ), Kávézó&Bistorant rész 25-30fő, Konferencia termet 40 fő és külön helység

amely zárható és igény szerint hasznosítható (átöltözés, értékmegőrzés, gyerekszekció, ruhatár).
Emellett rendelkezünk terasz résszel is.

Ezen lépések segítségével biztosítjuk, hogy az Esküvő felvételének menete gördülékenyen zajlik,
és minden részletet precízen rögzítünk a rendezvény színvonalas lebonyolítása érdekében.

Külső helyszínre kitelepülve minden esetben helyszíni szemlét kell tartanunk
és ennek függvényében határozzuk meg a szükséges igényeinket a területtel kapcsolatosan.
Mert a szép környezet, díszterem vagy szabadtér esetén sátor mellett, fontos, hogy a catering is zökkenőmentesen működjön.
Ezért szükség van „hátsó pályára” ahol raktározzuk, előkészítjük és tálaljuk az ételeket italokat. Szükség szerint melegítjük vagy készre sütjük.
Kezelni kell a személyzet igényit is, mint öltöző és mellékhelyiség.

A vendégek kényelmesen tudnak az étteremnél parkolni, külső helyszínen ezt is figyelembe kell venni,
és a Catreingnek a hátsó pályához közeli területtel kell rendelkeznie a helyszínnek.

• Dekoráció •

Az esküvői teríték és az asztaldekoráció meghatározó része a rendezvénynek.
Azért, hogy elkerüljünk pár hibát és az esküvői asztal éppen úgy fessen, ahogy azt elképzeljük, érdemes tisztában lenni elsősorban a terítési és tálalási etikettel, az esküvői teríték fajtáival, részeivel, kiegészítőivel. Az esküvői teríték
Az esküvői asztalra fontos, hogy porcelán étkészlet, rozsdamentes acél evőeszközök és kehely poharak kerüljenek. Bár régen „alapszabály” volt a fehér abrosz, ma már nyugodtan használhatunk más színeket is, a lényeg, hogy lehetőleg textil legyen és harmonizáljon a dekoráció többi elemével, árnyalataival. A teríték tükrözi a menü kínálatot, mert ezek szerint kell az evőeszközök, poharak, tányérok választékát biztosítani. Mire kell figyelni az ültetéskor?
Az első és legfontosabb dolog, hogy a fiatal pár mindenképpen olyan asztalnál üljön, ahonnan az egész teret belátják, illetve őket is mindenhonnan jól látni – az ő asztaluk az úgynevezett főasztal. Közvetlenül mellettük kapjanak helyet a pár tanúi és a közvetlen családtagok, majd jönnek a nagyszülők, keresztszülők, a legközelebbi rokonok és barátok. A helyszín adottságaitól függ az asztalok elrendezése, amely lehet körasztalos, U vagy T alakban, illetve több sorban elrendezett is. Asztalterítés képek a Galériában láthatók.

Extra dekoráció

.Az esemény fényét emelhetjük különlegességekkel és extra dekorációkkal is
Különlegességek: Csokoládé szökőkút, friss gyümölcsökkel, Koktélbár, Barista Kávébár 
Extra dekorációk: Gyümölcs és zöldség CulinaryArt, Jégszobor

• Tálalás •

Tálalási megoldások az Ételválasztékhoz:

Tálszerviz a tradicionális:
Hagyományos Esküvőkön ez az általános tálalás, 4-6 személyes tálakon kínáljuk a megtálalt ételeket a vendégek igény szerint vesznek a tálról.
Előnye, hogy a tálon maradt ételeket részben újra lehet tálalni. Az adagok pontosan kalkulálhatóak, a vendéglétszám szerint.
DE!!! A vendég létszám 1,5 szeres mennyíséggel kell számolni a főfogást, húsokat, zöldségeket. A Köretet csak a létszám szerint.

Büfészerviz a svédasztal:
Divatos és praktikus tálalási mód a büféasztal
Az ételeket előre kialakított büfé asztalokon kínálják,
a hideg ételeket tálakon vagy falatokban finger food-ként,
a salátákat salátabárba rendezve, több féle dresszinggel és szórattal,
A meleg ételeket kis darabokra, adagokra osztva, szeletelve, chafingokban „csévingekben”  tálalva, ami melegen tartja.
Kiegészülhet grill konyhával, ahol a vendégek az előre pácolt húsokból halakból és zöldségekből válogathatnak és helyben grillezi a szakács a vendégek előtt.
a desszerteket büfé asztalon kínáljuk, tálakon, tálcákon,
DE itt kaphat szerepet a divatos SWEET BÁR is, amely egy dekorativen épített, több színtes, mini desszertekkel telepakolt látványosság
Az étel adagokat a létszámhoz képest 1,5-2 szeres szorzóval kell kalkulálni, a köreteken kívűl.
mert a vendégnek a szeme irányítja a kezét, és ez általában túlzásokra csábítja.
Nincs rosszabb, mint ha a vendégeknek az üres csévingekkel kell szembesülni, mert nem lett a szorzó használva.

KOMBINÁLT SZERVÍROZÁSÚ ESKÜVŐI VACSORA
Ez a forma megjeleníti a Büfé tálalás (svédasztalos), és a tálszervíz tálalási forma mindkét előnyét.
A levest 4-6 személyes tálakban kínáljuk.
A főételeket a vendégek büféasztalról választhatják.
A desszert választék szintén a Büfé asztalon kerül tálalásra. “Sweet bar”

Tányérszerviz tálalás: az elegáns tálalás,
a felszolgáló már közvetlenül tányéron viszi ki az ételeket a vendégeknek,
de a legnagyobb felszolgáló létszámot igényli ez a tálalás,
A legelegánsabb változata a tányérszerviznek a tükörtálalás, ahol egy 8-10 személyes körasztalnál vendégenként egy felszolgáló, koreográfia alapján egyszerre tálalja a vendégek elé az ételeket.

Italválaszték:
az árat legjobban befolyásoló tényező, mert az időjárástól, a vendégektől, a helyszíntől nagyban változhat.
A legelegánsabb, ha külön felszolgáló csapat kínálja az asztaloknál betöltve az üdítőket, borokat.
Célszerű egy szűkített választékot kínálni, mert minél nagyobb a választék annál nagyobb a lehetősége annak, hogy egy egy termék kifogy.
A söröknél a csapolt sör jó választás, üveges alkoholmentes sörrel kiegészíteni.
Borokból három féle elegendő, de 5-6 fajta is kezelhető még, A kínálatban legyen fehér, rose és vörös bor száraz, félszáraz és egy félédes.
Röviditalokban is célravezető 3-4 -féle italban korlátozni a választékot.
Az üdítőknél és ásványvizeknél a kis üveges kiszerelés ugyan elegánsak, de árban a legmagasabb. Itt is a 0,75 és literes kínálat az elterjedt.
Az italoknál is lehetőség van büfé rendszerű italpultra, melynek egy része nyitott hűtő.
Itt a vendégek maguknak választanak italt, és a felszolgáló személyzet is innen viszi az asztalokhoz a kért italokat.

Desszertválaszték:
Több részből tevődik össze a sütemények választéka is.
Érkezéskor sós apró süteményekkel egészülhet ki a teríték, addig is legyen harapni való amíg a vacsora kezdődik.
Az édes apró süteményeket és tortákat, desszerteket a menü végén kínáljuk a vendég asztaloknál, de javasolt büfé asztalnál is kínálni.
A tortákat különösen jó ötlet büféasztalon kínálni, mert a vendégeknek csak egy része tart igényt tortákra.
A büféasztalon kínált torták, sütemények csak egy részét kell felszeletelni, és így van lehetősége mindenkinek kisebb vagy nagyobb szeletre bármely tortából
SWEET BÁR a büféasztalon külön kialakított látványos, többszintes és változatos kínálat. 
mini desszertekkel megpakolva 🙂  
Vendég csomagot is szokás adni de ezt előre kell tervezni, és nem a maradékra kalkulálni.
A vendégcsomagot előre csomagolva kis díszdobozban célszerű bekészíteni, a maradék sütemények pedig marad a közeli hozzátartozóknak.

Esküvők árakkal a Friedmann rendezvényházban vagy külső helyszínre települve

Kitelepülve Külső területre - Esküvők árakkal, röviden

 

Esküvő a kitelepülve külső helyszínre 70-80 fő

..

..

 

A Friedmannház elérhetőségei:

 

Címünk:

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Telefon:

+36 23 420 969

Telefon:

+36 (23) 223-030

Mobil:

+36 (20) 572-0601

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, 2040 Ifjúság utca 22

Budaörs, Ifjúság u. 22, 2040 Magyarország

GPS:

N 47 27′ 30″   E 18 56′ 36″